Bearbeta

Navigation:  Arbetsgång >

Bearbeta

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Efter att fakturorna registrerats i SWINX ScanLev blir nästa rutin att påbörja bearbetningen. I detta moment handlar det om att kontera och attestera fakturorna.

Sidebar-new

1) Välj Mina fakturor - Attestera

2) På skärmen visas de fakturor som är aktuella att bearbeta. Sortera listan i önskad ordning genom att klicka på önskad kolumnrubik

3) Välj den faktura som skall bearbetas antingen genom att dubbelklicka med musen eller genom att med piltangenterna markera önskad faktura och därefter trycka Enter på tangentbordet

4) Kontering. Klicka i rutan för konto i registreringsbildens konteringsdel. Antingen matar man in konto direkt eller söker man konto genom att klicka på sökknappen i kontorutans högerdel.

5) Vill man fördela kostnaden mellan flera konton fyller man på med fler konteringsrader

6) Beloppet på raden kan man antingen mata in manuellt eller lägger man in slutbeloppet genom att trycka på plus (+) tangenten på numeriska tangentbordet.

7) Godkänna och Attestera. Är den inloggade personen berättigad att godkänna/attestera fakturor klickar man på "Godkänna" (Alt+O) eller "Attestera" (Alt+T)-knappen. Fakturan loggas då med tidpunkt och namn på den som attesterat.

Attest-new

8) Vill man kontrollera vem/vilka som hittills attesterat fakturan byter man till "Spårnings"-fliken i fakturans registreringsbild

Sparning

9) Skulle man vilja ångra och ta bort en attest gör man det genom att högerklicka på "Attest"-knappen och väljer "radera attest"

Noteringar

10) Vill man göra någon Notering kopplad till fakturan i samband med godkännande eller attestering väljer man fliken "Noteringar"